2/4/11

ταμπου





Έχοντας ζήσει για πάνω από 15 χρόνια μετανάστης σε ξένη χωρά απόκτησα εμπειρίες σχετικά με το θέμα.


Δεν ήμουν οικονομικός μετανάστης και οι συναναστροφές μου δεν ήταν αποκλειστικά με Έλληνες , όποτε τους συναντούσα ανταλλάσαμε εμπειρίες, γνώριζαν καλυτέρα από τους ντόπιους τους νομούς και τα δικαιώματα που πρόσφερε το κράτος που μας φιλοξενούσε, έκαναν χρήση έως κατάχρηση αυτών των δικαιωμάτων και όταν δυσκολεύονταν φώναζαν περισσότερο από τους ντόπιους.

Να φανταστεί κάνεις ότι η Ελληνική κοινότητα ήταν από τους πιο νοικοκυραίους και δεν απασχολούσαν τόσο με παρανομία ούτε κάνοντας τις ιδιαιτέρες καταχρήσεις σε κοινωνικά δικαιώματα όσο άλλοι.

Συναναστρεφόμουν όμως και με άλλους μετανάστες οι όποιοι ζούσαν σε στενότερες κοινότητες πολύ πιο στεγανές και μιλούσαν σχεδόν αποκλειστικά τη γλωσσά της χώρας τους.

Χαρακτηριστικό των μουσουλμανικών κοινοτήτων ήταν συμπαγείς, ζούσαν με τα δικά τους ήθη και έθιμα και είχαν περισσότερη κριτική και χλευασμό στον τρόπο ζωής των ντόπιων. Δηλαδή το (νικε) πήδημα των ντόπιων κοριτσιών ήταν το αγαπημένο σπορ, ενώ έβγαζαν μαχαίρια αν κάποιος πείραζε δική τους κοπέλα.

Ανάγκαζαν την πολιτεία να παίρνει μετρά γιατί έσφαζαν αρνιά μέσα στα διαμερίσματα στην μπανιερά και από το αίμα βούλωναν οι κεντρικές αποχετεύσεις, το φαινόμενο είχε πάρει διαστάσεις.

Πριν 30 χρόνια λοιπόν οι εκπομπές στην τηλεόραση είχαν συχνά θέματα για μετανάστες όπου όποιος μιλούσε για προβλήματα τον χαρακτήριζαν άμεσα ρατσιστή , ξενόφοβο, με συνέπεια να φοβάται κάποιος να θίξει τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνταν από την μη προσαρμογή ορισμένων κοινοτήτων των μεταναστών.

Διάφορα κύματα μεταναστών προκειμένου να πάρουν (εκβιάσουν) κάρτα παραμονής , έκαναν καταλήψεις σε εκκλησιές όπου φιλεύσπλαχνοι χριστιανοί και προοδευτικοί άνθρωποι τους συμπαραστέκονταν στον δίκαιο αγώνα τους

Οι μονοί που μιλούσαν για προβλήματα με τους μετανάστες ήταν τα ακροδεξιά κόμματα που έκαναν άρμα τους τον "πόλεμο" κατά των υπεραρίθμων μεταναστών, αυτό τους απέδιδε όπως φάνηκε στα αποτελέσματα. Πουλουσαν ένα υπαρκτό πρόβλημα για το όποιο οι άλλοι φοβόνταν να το προσεγγίσουν , προτείνοντας όμως ανύπαρκτες , ψεύτικες λύσεις.

Πολλοί καλλιτέχνες δε, είχαν κάνει μοναδικό τους θέμα την μετανάστευση με κολακευτική σάτιρα προς τους καημένους ανθρώπους , και γελοιοποιώντας τους πολιτικούς της ακροδεξιάς με έξυπνα αστεία, με βρισιές, που διασκέδαζαν τον κόσμο , είχαν κάνει μόδες , τους έφερνε ακροαματικότητα και χρήμα , μια καλή μπιζνα όπως αποδείχτηκε.

Αν έβγαζα μια φωτογραφία της εποχής εκείνης 30 χρόνια πριν θα λεγάτε δεν είναι δυνατόν είναι στην Ελλάδα του σήμερα αυτά. Ως συνήθως για όσους γνωρίζουν ζούμε την ιστορία των άλλων 30 χρόνια μετά.
Παρακολουθώ χρόνια τώρα τα ξένα κανάλια γιατί εκεί δεν έχει Χατζηνικολάου Τρέμη, Πρετεντερη, η τον μικρό κωμικό Τράγκα, κι έτσι έχω καλύτερη ενημέρωση η μάλλον απλά ενημερώνομαι.


Βλέπω μια μεταστροφή του πολίτικου λόγου , αναφέρονται πια χωρίς ταμπού όπως λένε οι ίδιοι και παίρνουν θέσεις που αν τις έλεγαν 30 χρόνια πριν θα βρίσκονταν στο πυρ το εξώτερον.

Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν σε γενικές γραμμές ότι οι οικονομικοί μετανάστες είναι άπληστοι , καιροσκόποι, δεν αφομοιώνονται, δεν αγαπούν τη χωρά που ζουν, δεν ενστερνίζονται τις ίδιες άξιες με τους αυτόχθονες, είναι αχάριστοι απέναντι σ αυτούς που τους ευεργέτησαν, και τα παιδιά τους χαμηλώνουν το επίπεδο της σχολικής εκπαίδευσης.

Αρχίζουν πια να τους ζητούν ευθύνες για τον κακό τους εαυτό. Ακόμα και τα σοσιαλιστικά και Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, οι αριστεροί (1%)όχι ακόμα.

Προσπαθώ να σας περιγράψω τα γεγονότα που έζησα και τις εμπειρίες μου στο μεταναστευτικό, η σύγκριση με τις οποίες ιδέες των κόμματων με κρατά παγερά αδιάφορο.
 Και να μην τολμήσει κάνεις να μου βάλει αυθαίρετα μια ταμπέλα διότι τα λέω τώρα πριν τα πουν άλλοι 30 χρόνια μετά.






κλείστε τα μάτια τα αυτιά και το στόμα

μην σας πουν ρατσιστές





ΧΑΡΗ" ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_8525.html

Το είχα ακούσει, αλλά πραγματικά δεν το πίστευα... Μέχρι που το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι. Λόγω εργασίας κυκλοφορώ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μάλιστα -πείτε με βλάκα!- χτυπάω πάντα εισιτήριο. Χθες βρισκόμουν σε τρόλεϋ με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν την Ομόνοια μπήκαν ελεγκτές (3 γυναίκες και 1 άντρας) και βρήκαν τρεις αλλοδαπούς χωρίς εισιτήρια. Τους κατέβασαν απο το λεωφορείο και δεν γνωρίζω τι έγινε μετά... Σήμερα όμως που επαναλήφθηκε το περιστατικό (μπήκαν στο τρόλεϋ 2 άντρες ελεγκτές) έτυχε να κατέβω στην ίδια στάση με τους αλλοδαπούς που δεν είχαν εισιτήριο και κάθισα για να παρακολουθήσω τι θα συμβεί. Οι 4 αλλοδαποί όχι μόνο δεν είχαν εισιτήρια, αλλά ούτε καν χαρτιά! Σε ποια στοιχεία λοιπόν θα έκοβαν το πρόστιμο οι ελεγκτές; Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν κρατήθηκα. Πήγα στους ελεγκτές ωρυόμενος για την προσβολή και τις διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων από το ίδιο το κράτος. Όταν λοιπόν είπα στον έναν ελεγκτή "σε τι στοιχεία θα κόψεις το πρόστιμο; τι ονοματεπώνυμο θα σου δώσει; Αχμέτ Αλί του Χασάν;", ο ελεγκτής με κοίταξε και μου είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: "έχετε δίκιο... αλλά αυτές είναι οι οδηγίες της υπηρεσίας"! Ποιες είναι οι οδηγίες; Να τους κατεβάζουν και να τους αφήνουν!!! Εάν αυτό δεν είναι καραμπινάτη ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ κατά των Ελλήνων (τα ακούς κύριε Καστανίδη;) τι ακριβώς είναι;;;

Γιώργος Φωστηρόπουλος

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου